biografie

Daarna werden met 'Tiznix' nummers van Hendrix, James Gang en Cream onder handen genomen. Maar ook blues-klassiekers als 'Shake Your Moneymaker'.

Met 'Ravage' ging de snor er af en kwam de new wave! Veel eigen nummers maar ook covers als 'Brass in Pocket' van The Pretenders (Chrissie Hynde).

Adriaan (1948, Werkhoven) was 19 toen hij zelf gitaar ging spelen in plaats van bewonderend naar gitaristen te staren. Al snel speelde hij in 'Free Drunk' met covers van de Rolling Stones, de Who, de Kinks en Canned Heat. De goedkoopste Egmond gitaar (2e hands) werd aangeschaft. Oude radio's fungeerden als versterkers!

En toen kwam de Willem Jacobs Band. Nederlandstalige nummers, geschreven door, jawel, Willem Jacobs. Voor het eerst in een echte studio, met als resultaat een CD ('Kronkels') en een EP met het formidabele nummer 'Thuis'. (Nog op Youtubeklik hier.)

'Purple Joe' is de laatste band waarin Adriaan heeft gespeeld nog voor Dreamerz&Co.

Een prachtig eigen repertoire waar nummers van de Earring ('Twilight Zone'), Stones ('Brown Sugar') en RHCP ('Dani California') perfect in pasten. Twee CD's werden opgenomen, 'Inside Out' (1999) en 'Full Stop' (2016). Het laatste album staat op Spotify, let op 'Puta' (YouTube, klik hier)!

Vanaf 2016 is Adriaan zijn eigen weg gegaan in samenwerking met producer en muzikant Nico Verrips. Onder de naam 'Dreamerz&Co.' en in samenwerking met Tom Visser en anderen zijn tal van eigen Engelstalige nummers geproduceerd. Blues, bluesrock en pop, te vinden op Youtube, Spotify, etc. Zie www.dreamerzco.com of klik hier.

Vanaf 2016 schrijft Adriaan ook Nederlandstalige liedjes. Maar eigenlijk begon het in 2000 toen hij 'De Swalm' schreef. Een ode aan het riviertje in Midden-Limburg, maar vooral aan zijn geliefde schoonvader Frans Dingelstad die zo nauw verbonden was met de Swalm. Producer Nico Verrips stimuleerde Adriaan om het nummer op te nemen. Het verscheen op de eerste CD van Dreamerz&Co. en ook op de EP 'Zacht Beton'. Inmiddels is 'De Swalm' als 'De Zjwaam' omgezet in het Limburgs dialect en voorzien van een uitgebreid arrangement gezongen door Willeke Simons klik hier

Adriaan dankt iedereen met wie hij door de jaren heen

muziek heeft mogen maken!

Official Website Adriaan Dorresteijn Copyright @ All Rights Reserved